Specialismen

Onze specialismen en onze werkwijze

Fysiokids Lansingerland is gespecialiseerd in de behandeling van de belangrijkste bewegings- en houdingsproblemen bij kinderen. In de balk naast deze pagina vindt u een overzicht van alle specialismen van onze medewerkers.

Wordt uw kind doorverwezen naar Fysiokids Lansingerland, dan bekijken wij wat de klachten zijn en welke belemmeringen dit in het dagelijks leven oplevert. Daarvoor onderzoeken we uw kind. Bovendien praten we niet alleen met u, maar eventueel ook met andere betrokkenen, zoals de huisarts, een kinderpsycholoog, een revalidatiearts of de school.

Als we een duidelijk beeld hebben van de klachten en problemen van uw kind, dan starten we met de behandeling. Het is zowel voor u als voor uw kind belangrijk om te weten wat haalbaar is en daar met elkaar naar toe te werken. Daarom worden duidelijke behandeldoelen gesteld. Deze doelen hebben betrekking op het verbeteren van de fysieke kracht, de lenigheid, de coördinatie en/of de stabiliteit van het kind.

De duur van de behandeling is uiteraard afhankelijk van de omvang van de klacht. Soms is alleen een advies al voldoende (bijvoorbeeld en houdings- of sportadvies), maar soms duurt de behandeling langere tijd (chronische klachten). Bij langdurige behandelingen evalueren we tussentijds. Waar nodig stellen we de behandeldoelen weer bij.